Църковните служби за Великден ще бъдат отслужени на открито в Гулянци

09.04.2020 10:31
Енорийският свещеник отец Пламен Линков, призовава енориашите да спазват противоепидемичните мерки по време на предстоящите християнски празници.
Българската православна църква подкрепя напълно усилията на държавните институции, насочени към запазване здравето и живота на българския народ и в съответствие с изискванията на отговорните институции, призовава вярващите християни да останат по домовете си.
Вратите на храма „Св. Георги Победоносец” гр. Гулянци ще бъдат отворени, но службите ще бъдат така организирани, че да не се допуска струпването на хора.
Преди и след всяка служба помещенията на храма ще бъдат дезинфекцирани.
Силно препоръчително е посетителите да носят маски и ръкавици, задължително е да спазват дистанция минимум 2 метра един от друг и да влизат в храма, за да запалят свещ по максимум трима души.
Тържествената литургия за Цветница ще бъде отслужена сутринта в 8:30 часа.
Освещаването на върбовите клонки ще бъде извършено в двора на храма, след което енориашите ще могат да си вземат от тях.
Службите за Великден също ще бъдат проведени на открито.
Отец Пламен Линков призовава, спазвайте разпоредените мерки и бъдете отговорни, за да защитите собственото си здраве и това на другите!
Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: