Общинските съветници на Гулянци закупиха 1000 предпазни маски

08.04.2020 15:47
Общински съвет – Гулянци активно участва в дейностите на Общината по снабдяване с предпазни средства на звената и служителите, които работят с граждани. Миналата седмица общинските съветници закупиха 1000 бр. маски със средства от годишния си бюджет. Маските са разпределени по кметства, детски градини, училища и др. за раздаване по необходимост, информират от Пресцентъра на местната управа.
От началото на извънредното положение, сред дейностите, които Община Гулянци осъществява в борбата с COVID-19 e осигуряването на лични предпазни средства за кметствата, административните служители, Домашен социален патронаж, работниците по чистотата, личните асистенти, домашните помощници и др. пряко ангажирани в обслужващите и обществени звена. До момента са осигурени над 3000 броя маски и 5000 чифта ръкавици, дезинфектанти за обществени помещения и лична хигиена и други консумативи.
Общинският съвет като част от общинското ръководство ще продължи да оказва съдействие в борбата с COVID-19, категорични са съветниците и призовават гражданите, които имат възможност да се включат в дарителската акция на Община Гулянци, която вече стартира. Тя цели да подпомогне общинските дейности, чрез лични дарения под формата на средства, консумативи, продукти и др., според желанието на дарителите.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: