В област Плевен продължава раздаването на хранителни продукти по програма на ЕС

08.04.2020 10:27

В област Плевен продължава раздаването на хранителни продукти по оперативна програма на ЕС, информират от БЧК.

Допълнително включените уязвими граждани в област Плевен вече получават пакети с хранителни продукти от първа необходимост. От помощта  се възползват предимно възрастни хора над 65 г., хора с увреждания, под карантина или такива с ниски доходи. Списъците на подлежащите на подпомагане лица са предоставени на БЧК от АСП. Поетапно ще бъдат раздадени хранителните пакети.

Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Със съдействието и логистика на общинските администрации  ежедневно от областния склад на БЧК – Плевен излизат камиони натоварени с тонове храни за нуждаещите се. Днес храни раздават в Белене, Левски, Пордим, Кнежа, Никопол и Д.Дъбник. От утре в кампанията се включват и в Гулянци. В община Плевен доброволци и служители на БЧК Плевен вече  доставиха хранителни пакети на 42 домакинства.

Благодарим на кметовете на Пордим, Левски, Белене, Никопол, Гулянци, Д.Митрополия, Червен бряг, Д.Дъбник, Кнежа и Искър за проявената съпричастност при оказване на подкрепа на най-уязвимите хора в създалата се кризисна ситуация на разпространение на COVID-19, казват от БЧК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: