Панорама мол Плевен първи освободи своите наематели от наем за периода на карантината

06.04.2020 15:34

Освобождаваме наемателите от всякакъв вид наеми и от сървис таксата, която е индивидуално договорена. Помолихме ги единствено да превеждат по 1 евро на кв. м на месец. Така биха ни подпомогнали, защото продължаваме да почистваме, дезинфекцираме и осигуряваме охрана заради супермаркета, аптеката и дрогерията, които работят.
Фактурите за март бяха пуснати, но са сторнирани, и наем се дължи само до началото на карантинния период – 13 март“, коментира в интервю за Капитал Владислав Монов, управител на „Панорама мол Плевен“. Търговският център е сред най-големите в Северна България.
„Взехме решението в мениджърския екип почти веднага, благодарение на собствениците, и се надявам поне малко да сме облекчили държавата и наемателите, за да не съкращават хора“, казва Владислав Монов. В мола има 62 наемателя и в него работят над 850 души, 40 от които – в администрацията. „След два-три месеца извънредното положение ще свърши. Ние искаме да работим нормално с тези хора и по-лесно да възстановим дейността си“, казва още в интервюто той.
Добавя, че плащат кредити и лихви, но няма да уволняват хора. Продължават да подписват нови наемни договори – вече имат един с търговска верига и са пред финализиране на договор с голяма европейска верига с над 3000 магазина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: