Хуманитарна помощ от Китай получиха МУ-Плевен и УМБАЛ „Света Марина“

02.04.2020 13:14
Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен получиха на 31 март  хуманитарна помощ от китайските си партньори в борбата срещу новия коронавирус. Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай изпрати 10 000 медицински маски на МУ-Плевен и УМБАЛ „Свeта Марина“ – Плевен.
Oт ляво на дясно са доц. Кун Жоу, проф. Зечуан Мей и г-н Хуанг от болничната управа на Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг, Китай.
Посланието, което китайските партньори изпращат на българските си колеги и приятели, преведено от китайски на български език, гласи: „Приятелството, като сянката на слънцето, се появява в слънчев ден“, което е стара китайска мъдрост.
В началото на м. февруари 2020 г. в пика на епидемията от коронавирус в Китай, по молба на Ръководството на партньорската Втора Асоциирана Болница към Медицински университет (Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University) в Чонгкинг МУ-Плевен проведе бърза благотворителна акция за набиране на средства за закупуване на медицински маски, от които болничните заведения в Китай се нуждаеха най-спешно в борбата със заразата. Изпратени бяха 11 000 медицински маски от страна на висшето училище в Плевен до партньорската болница в Чонгкинг, Китай в знак на подкрепа за овладяване на епидемията.
Доц. д-р Добромир Димитров с част от екипа на новата Вирусологичната Лаборатория за изследване на COVID-19 към МУ-Плевен
Партньорите от Китай са запечатали началото на доставката на медицинските маски за България, която продължи близо 14 дни.
Екипът на Хайфу Център „Света Марина“ – Плевен с ръководител доц. д-р Добромир Димитров
#тагове:

НАЙ-НОВИ: