Още актове за разходки по паркове и градинки в област Плевен

01.04.2020 9:14

Продължават проверките на служителите от ОДМВР – Плевен за стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Призоваваме жителите на областта, завърнали се от чужбина да спазват задължителната 28-дневна домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване, апелират от Полицията в Плевен. За установени такива случаи се образуват досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс. До 31 март служители от ОДМВР – Плевен са образували 18 досъдебни производства.

Засилени полицейски проверки има в паркове и пешеходни зони в цялата област. За констатирани нарушения на чл. 209а от Закона за здравето се съставят актове. В екипите, които следят за прилагането на противоепидемичните мерки участват служители на Охранителна полиция при ОДМВР – Плевен и Плевенски общински инспекторат. До отмяната на извънредното положение, който наруши противоепидемичните мерки въведени от министъра на здравеопазването се наказва с глоба. За установените нарушители – физически лица тя е в размер на 5 000 /пет хиляди /лева, а за еднолични търговци или юридическите лица се налага имуществена санкция в размер на 15 000 /петнадесет хиляди/ лева. До 31 март служители от ОДМВР – Плевен са съставили 59 акта.

Продължават стриктните проверки на изградените контролно-пропускателни пунктове в областта. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост. Препоръчваме на пътуващите, декларациите да бъдат попълнени, за да не се губи време при контрола.

Припомняме, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 г., с 6 месеца. Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, спазвайте задължително противоепидемичните мерки, призовават от ОДМВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: