Свързване на Bluetooth колонки за таблет или телефон

31.03.2020 14:34

Bluetooth колонките в последните години станаха много популярни сред любителите на къмпингите и местата, където няма достъп до стационарно електроподаване. Как обаче да направим правилно сдвояването с таблет, лаптоп, телефон или PC?

Какво трябва да направим преди да свържем блутут колонка

Както вероятно много от Вас знаят, смартфоните или останалите познати мобилни устройства в момента не възпроизвеждат висококачествен звук, който може да е наслада за ушите. В същото време, много хора обичат да се забавляват на открито сред природата и те биха се радвали на качествено звучене. Днес има страхотно решение на проблема и това всъщност са миниатюрните Bluetooth колонки от 4sales

Въпреки своите малки размери, те имат изключително качествени високоговорители, които добре възпроизвеждат ниските честоти. Доста често обаче изпитваме затруднения с безжичното им свързване към аудио-източника – смартфон, таблет, лаптоп, настолен компютър.

Както дори името на устройството го подсказва, безжичната връзка между двете става посредством блутут технологията. Това, което трябва да знаем за нея и нейният съвременен вариант, е че поддържания обхват на връзката е около 10 метра, което означава, че двете джаджи не трябва да се намират по-далеч едно от друго. Как обаче да подготвим Bluetooth колонката от 4sales за сдвояване?

  1. Препоръчваме да поставите блутут устройството на около метър от аудио-източника.
  2. Включете го в електрическия контакт или заредете добре вградения му акумулатор.
  3. Включете Bluetooth колонката, натискайки съответното за целта копче и блутут индикаторът ще започне да мига – това е готовността за режим на сдвояване.
  4. Предварително намалете звука от бутона за регулиране на силата, така че да не Ви стресне мигновения силен звук.
  5. Включете блутут модула на смартфона, лаптопа, таблета или PC.
  6. Ще започне търсене на налични наблизо електронни джаджи за свързване и името на Bluetooth колонката ще Ви се появи на екрана.
  7. Щракнете върху него и двете устройства ще се сдвоят, а индикатора за блутут ще спре да мига и ще започне да свети постоянно – това е знак за успешно сдвояване.
  8. Вече можете да пуснете любимия си музикален плейър и да се насладите на висококачествено аудио-звучене.

Има ли разлика от операционната система на свързващото устройство

Както вероятно вече стана ясно, връзката се осъществява единствено чрез Bluetooth технологията, което означава, че операционната система няма никакво значение. Независимо дали наличната джаджа е Android, iOS, Windows или Linux базирана, не би следвало да имате проблеми със сдвояването между двете.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: