Прокурори, следователи и съдебни служители направиха дарение на Клиниката по пулмология в Плевен

30.03.2020 10:07

Още 80 000 лв. събраха прокурори, следователи и съдебни служители в подкрепа на лекари, медицински специалисти и доброволци от цялата страна, ангажирани с лечението на заболелите от COVID-19. Така, за по-малко от седмица след като стартира кампанията, общата сума, която е дарена от магистратите и служителите, достигна над 230 000 лв. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Много магистрати и съдебни служители дариха финансови средства и на болничните заведения по места. Даренията продължават и през настоящата седмица.

В кампанията се включиха с дарения за Клиниката по пулмология в Плевен местните прокурори, следователи и съдебни служители.

Ръководството на прокуратурата изразява благодарност за инициативата на Асоциацията на прокурорите в България за откриването на дарителска кампания за закупуването на необходимата на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас.

Нека всички, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Ще припомним, че УМБАЛ – Плевен откри дарителска сметка за подпомагане на дейността си във връзка със справяне със ситуацията с COVID – 19. Подробности ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: