Работник загина при злополука при изграждане на „Балкански поток“ в Плевенско

29.03.2020 9:44

На 28.03.2020 г. в 10:09 часа в ОЦ на РДПБЗН – Плевен е съобщено за техническа помощ – изваждане на пострадал чуждестранен гражданин от паднал в изкоп кран при строителни дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура в страната по трасето на „Балкански поток“ в землището на с. Гостиля, община Долна Митрополия, област Плевен. При произшествието е загинал гражданин на Република Италия, оператор на крана. За това информират от Пресцентъра на МВР – ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Причината е трудова злополука – най-вероятно подхлъзване на крана в изкопа поради разкаляния терен, причинено от падналите валежи над страната през последните дни.

„Булгартрансгаз“ ЕАД бе уведомен от обединение „Консорциум Аркад“ за трудова злополука с фатален край по трасето на „Балкански поток“, съобщават от Дружеството.

Изпълнението на дейности на обекта продължава при строг контрол от страна на обединение „Консорциум Аркад“ предвид обявеното извънредно положение в страната и при спазване на всички мерки, обявени от Националния оперативен щаб.

Екипът на „Булгартрансгаз“ изказва своите съболезнования на семейството на загиналия работник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: