МУ – Плевен се присъединява към световната кампания в подкрепа на пациентки с ендометриоза

29.03.2020 9:16
Медицински университет – Плевен и УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен се присъединяват  към световната кампания Worldwide EndoMarch – глобално събитие, в подкрепа на пациентки с ендометриоза, организирано за седма поредна година в повече от 60 страни по света. Но тази година във връзка с епидемичната криза това няма да се реализира чрез поход на студентите на Медицински университет – Плевен в подкрепа на пациентки с ендометриоза, нито с провеждане на профилактични прегледи от специалистите по АГ. И специалистите по АГ, и студентите оказват индивидуална подкрепа от работното си място и от вкъщи, отправяйки едно и също послание. Снимките на студентите и лекарите, подкрепящи инициативата, са споделени в социалните мрежи.

България участва за първа година като официален партньор на инициативата с цел повишаване на информираността за заболяването, от което страдат 200 милиона жени по света, или 1 от всеки 10. Кампанията е под надслов „Една от 10. ЕндоМарт 2020“. Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ и е под патронажа на Комисията по здравеопазване към 44-то Народно събрание.

Проф. д-р Славчо Томов, Ректор на Медицински университет – Плевен, гинеколог, онколог, се присъединява към световната кампания Worldwide EndoMarch 2020 в подкрепа на пациентки с ендометриоза. Прави го от работното си място в условията на епидемичната криза COVID-19, призовавайки всеки да бъде отговорен и дисциплиниран в борбата срещу вируса. Само заедно можем да се справим с изпитанието COVID-19!

Константина Каракадиева, 5-ти курс, специалност “Медицина”, Председател на Студентски съвет, се присъединява към световната кампания Worldwide EndoMarch 2020 в подкрепа на пациентки с ендометриоза. Прави го от вкъщи, занимавайки се с дистанционното обучение. В условията на епидемичната криза COVID-19 призовава всеки да бъде отговорен и дисциплиниран в борбата срещу вируса. Само заедно можем да се справим с изпитанието COVID-19! Останете си вкъщи!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: