Кои са най-популярните видове онлайн залози

27.03.2020 15:01

В днешно време залозите online са изключително много като избор при букмейкърите. Винаги има възможност за различни пазари на футбол, чиито залози да се комбинират в един фиш. Едни от най-популярните online залози са:

  • 1Х2;
  • Двоен шанс;
  • Азиатски хендикап;
  • Голове – Над/Под (2.5 гола);
  • Двата отбора да отбележат;
  • Точен резултат;
  • Първо/Краен.

1Х2 винаги ще бъде най – популярният избор

В исторически план това са първите видове залози достъпни до хората и след време, когато други са навлизали на пазарите, 1Х2 са си останали най – избираемите и до ден днешен и това никога няма да се промени. В крайна сметка винаги най – интересното в един мач е кой от 2та отбора ще го спечели и дали изобщо ще има победител. Неслучайно навсякъде, включително и в online залозите, когато отидете на мача първият избор винаги е за 1Х2 и после следват всички останали. При 1 залогът е домакинът да победи, при Х за равен в мача, а при 2 победата трябва да отиде за госта.

Вариациите за голове навлизат сравнително рано на пазара

Както вече споменахме, букмейкърите предлагат голямо разнообразие от футболни online залози, при които всеки може да прецени сам на какъв пазар може да е успешен. Най – избираните залози след 1Х2 със сигурност са тези за голове:

    • Над/Под 2.5 гола – Има неписано правило, че по презумпция залог на Над или Под обикновено е с линия 2.5 гола. Т.е. когато някой ви каже “Играх Ливърпул – Челси Под”, то той има предвид, че е заложил на Под 2.5 гола в мача. Това се смята за основната линия в по – голямата част от срещите. Умишлено е сложена тази половинка от 0.5, защото при 2 гола имаме под 2.5 гола, а при 3 гола имаме над 2.5 гола. Разбира се, при големите мачове изборът започва от Над/Под 0.5 гола и може да стигне до 7.5+;
    • Двата отбора да отбележат. Този вид прогноза е доста предпочитан, тъй като е лесен и се очакват само два гола в мача, а коефициентите често си заслужават. Тук целта е и двата тима да вкарат поне по едно попадение;
    • Общ брой голове (на полувреме и краен изход). Това е значително по – непредсказуемо за прогнозиране. Повечето опитни играчи избират да играят общия брой най-вече на живо, когато имат поглед върху развитието на мача;

 

  • Първи отбор отбелязал гол. Друг доста популярен залог. Общо взето ако мачът не завърши 0-0 има само 2 опции – или единият отбор ще вкара 1ви, или другият. Целта да е се уцели кой като хубавото на този залог е, че може да излезе доста бързо.

 

Азиатски хендикап и Азиатска гол линия

Този пазар все още не е разбиран от масата залагащи, макар и да е може би най – добрият и най – печеливш цялостно, заради страхотните опции, които предлага. Огромна част от професионалните залагащи, например, дават прогнози основно на азиатски хендикап и гол линията. 

Накратко хендикап е английска дума и преведено на български означава предимство. Ако залогът е “-”, то това предимство е отнето и се превръща в пасив. Ако залогът е “+” то има някакво предимство за отбора, на който залагаме.

На мача Финландия – Казахстан, ако играем Финландия -1.0 Азиатски хендикап означава, че имаме пасив за Финландия с 1 гол. Т.е. Мачът го броим, че започва от 0-1. При това обстоятелство Финландия трябва да победи поне с 2 гола разлика, за да бъде печеливш залога. Т.е. ако спечели с 3-1, добавяйки пасива от 1 гол резултатът става 3-2, което значи, че печелим залога. Ако, обаче, победи само с 1 гол разлика имаме равенство в теоретичния резултат с гола пасив и тогава залогът се връща и се пише отменен. Именно там е разликата на Азиатския хендикап с европейския, защото при азиатския има връщане на залога. 

Ако пък имаме залог Казахстан +1.5 Азиатски хендикап, тогава имаме предимство от гол и половина за Казахстан преди старта на мача. Т.е. Казахстан не трябва да губи с повече от 1 гол, за да спечелим. Тъй като тук имаме половинка, няма опция за връщане на парите. Т.е. Финландия или ще спечели с 2 или повече гола разлика и ще загубим залога, или ще спечели с 1 гол разлика/ще направи равен/ще загуби и тогава печелим залога. 

На същия принцип се гледа и залога на Азиатска гол линия.

Други видове популярни залози

Едни от интересните допълнения към класацията за онлайн залози са прогнозата за Първо/Краен и Точен резултат. При Първо/Краен имаме залог за това как ще завърши 1вото полувреме (1Х2) и след това как ще завърши целия мач. И 2те трябва да бъдат познати, за да може да бъде печеливш залога. 

Например, Тотнъм играе с Бърнли и залогът е Първо/Краен – 1/1. Това значи, че Тотнъм трябва да спечели мача, но и да води на полувреме. 

Разбира се, имате всякакъв избор. Например, залози като Първо/Краен – 1/2 или Първо/Краен – 2/1, при които се нуждаете от обрат или на жаргон казано – обръщалка. В този случай единият тим трябва да води на полувреме, но да загуби целия мач. Тук коефициентите са доста високи. 

Ако играете точен резултат, коефициента ще бъде значително голям, но с това и вероятността да го познаете е сведена до минимум. Винаги този тип залози са по – скоро за забавление и никога няма да срещнете човек, който да играе професионално или просто е решен да печели от залози, и да дава/залага мачове на точен резултат.

Препоръка за успешно залагане от Бетинум

Бетинум е сайт основно за футболни залози като това, което предлагат в платената услуга, няма аналог. Сигурни футболни прогнози е фраза, която е много често търсена от хората, които искат да печелят от футболни мачове, но се нуждаят от чужда помощ. Betinum са доказани специалисти в тази сфера и за това говорят най – вече резултатите им. Освен платени и безплатни прогнози, там ще откриете и доста информация свързана със самите залози във видеа или статии и тънкости, които трудно ще знаете ако не сте в тази сфера. Освен това за най – популярните мачове има и анализи, които запознават аудиторията с всичко най – важно около срещите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: