От днес членове на военно-патриотични съюзи в Плевен отново имат топъл обяд

25.03.2020 15:58

На Благовещение блага вест споходи военно-патриотичната общност в Плевен. От днес е възстановено раздаването на топъл обяд за социално слаби членове на три военно-патриотични организации в града, което беше преустановено след въвеждане на извънредното положение в страната заради коронавируса.

Благодарение на усилията на началника на гарнизон Плевен бригаден генерал Юлиян Радойски, кмета на община Плевен Георг Спартански, Валя Минкова, ст.експерт Възки с обществеността към ВВВУ „Георги Бенковски“ гр. Долна Митрополия, д-р Елза Пачева, началник Отдел „Здравеопазване и социални дейности“ към община Плевен, Миглена Цанова-главен координатор на доброволческия екип към община Плевен и доброволците на Плевен, на журналистката Елина Кюркчиева от инф. сайт „Плевен за Плевен“ и добрата воля на ИА „ВКВПД“ и „Мастер-пик“ ЕАД гр. Плевен, успяхме на този хубав християнски празник да рестартираме социалната кухня по проект „Признателност“ към МО и да разнесем по домовете на всички 40 ветерани, офицери и сержанти от запаса и резерва, военноинвалиди и военнопострадали от Плевен топъл обяд. Това казва председателят на Дружество „Военноинвалид“ – Плевен Илиян Христов.

Ние, членовете и ръководителите на военно-патриотичните съюзи в град Плевен, изказваме нашата искрена благодарност към всички гореспоменати и Ви благодарим, че в този тежък момент ни върнахте вярата и ни вдъхнахте надежда, че не сме сами! Поклон пред саможертвата на всички доброволци отзовали се и подали ни ръка!, добавя Христов.

Екипът на „Плевен за Плевен“ е горд, че е част от едно добро дело!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: