УМБАЛ – Плевен осигурява 150 легла за лечение на болни от COVID – 19

23.03.2020 13:45

150 легла за лечение на болни от COVID – 19 са осигурени в УМБАЛ – Плевен. Това съобщи директорът на болницата доц. Луканов на днешното заседание на областния оперативен щаб. Стана ясно, че военна болница ще подсигури 10 легла.
Лабораторията за PCR изследване на COVID – 19 в Плевен ще заработи в понеделник. Това заяви ректорът на плевенския медицински университет проф. Славчо Томов. Две трети от необходимата апаратура е доставена вече в лабораторията. Подготвят се и специалистите, които в момента са на обучение в София.
Кампанията за набиране на доброволци продължава. Областният управител Мирослав Петров, доц. Луканов и проф. Томов благодариха на всички, които са се включили в нея.
С цел по-успешно внедряване на мерките на областния оперативен щаб на общинско ниво от ДАНС и ОД на МВР ще предложат по един техен представител да бъде включен в общинските оперативни щабове на територията на Област Плевен.
На днешната среща бе отчетена и активна работа от страна на полицейските служители с компактните ромски общности. Наред с информационната кампания по националните медии се прилага и обхождане на местата с компактни ромски общности с автомобили, оборудвани с мегафон. Хората са призовани да спазват наложените ограничения, да висока лична хигиена и да стоят по домовете си, избягвайки събиранията с роднини, съседи и приятели. Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: