Рисунки с надежда за по-добро и усмихнато бъдеще създават малчугани от ДГ „Калина“ – Плевен

23.03.2020 12:54

Учителите и децата на ПГ „Мечо Пух“ при ДГ „Калина“ – Плевен продължават своята комуникация и работа и при създадената извънредна ситуация в страната заради разпространението на COVID-19. В интернет групата родители, деца и чители комуникират по обичайния дигитален начин чрез споделяне на материали за предпазване от коронавируса, образователни материали за 6-7 годишните деца, и активиране на малчуганите да участват в инициативата започнала от Италия “Предай нататък“, като рисуват на тема “Моята надежда, че всичко ще се оправи“.

В своите рисунки като символи на надеждата децата със своята мъдрост по актуалния житейски проблем включиха – слънце, цветя, деца, семейство, природа, игри сред природата и други, но общото е, че усмивките са във всяка рисунка, което задължава нас възрастните да сме оптимисти и да бъдем добър пример за тях, казват от ДГ „Калина“. Посланията на родителите към рисунките са наситени с пожелания за здраве, радост, да бъдем щастливи и обичани, за по-добро утре и др.

Ние, от ДГ „Калина“, децата и техните родители призоваваме „останете си в къщи“ и нека надеждата и доброто да заразят цяла България, а защо не и целият свят.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: