Неправилно паркирани автомобили затрудняват сметосъбирането в Плевен

22.03.2020 8:21

На редица места в Плевен граждани неправилно паркират автомобилите си на уличното платно, особено в кварталите, на тесни улици или пред съдовете за битови отпадъци. Така те изключително много затруднява и възпрепятства преминаването на сметосъбиращите камиони, информира Иво Георгиев, управител на FCC България – филиал Плевен. По думите на Георгиев така се пречи на обслужването на контейнерите на някои места в града.

Често пъти неправилно паркираните автомобили остават така с дни, особено в тесни улици и в непосредствена близост до или пред контейнерите.

На редица места се налага допълнително изпращане на фадрома и самосвали, които да почистят районите, които са били недостъпни за техниката. Многократно сметосъбиращите камиони се налага да се връщат по няколко пъти на ден на едно и също място, за да проверят дали водачите са преместили автомобилите си и дали е осигурен достъп до контейнерите. Въпреки това, в редица случаи неправилно паркираните коли не са преместени от техните собственици. Автомобилите трябва да се паркират по начин, който не възпрепятства проходимостта на почистващата техника, категоричен е Иво Георгиев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: