Ще отиде ли България на 199-то място в света по свобода на словото?

21.03.2020 17:31

Във връзка с ужасяващото посегателство върху живота на един от най-добрите разследващи журналисти в България и главен редактор на вестник „168 часа” Слави Ангелов, ние от Гражданско сдружение „Достойнството на един народ” – ДЕН, задаваме следните въпроси:

1.Върнаха ли се мутренските времена от началото на 90-те години в страната?

2.На кого пречи достойната работа на разследващите журналисти от свободните медии?

3.Кой стои зад гнусното посегателство върху живота на Слави Ангелов?

4.Как защитават живота и здравето на българските граждани правоохранителните органи в България?

 

Настояваме за:

1.Бързи и ефикасни действия по разкриването и залавянето на извършителите на това престъпно деяние и предаването им на компетентния съд!

2.Най-строгото им наказание според българските закони!

3.МВР и прокуратурата да вземат превантивни мерки за опазване живота и здравето и на други заплашени от подобни действия честни български журналисти!

Ние от Сдружение „Достойнството на един народ” – ДЕН твърдо отстояваме правото на свобода на словото и правото на безпристрастно и честно отразяване в медиите на всички нарушения на законите, независимо от кого са извършени! Нашият апел към журналистите и издателите е да запазят достойнството си и да продължат да вършат своята работа в интерес на обществото! В противен случай страхът и безчестието ще докарат страната ни от 111 – на 199 място по свобода на словото в света!

„Достойнството на един народ“-ДЕН

НАЙ-НОВИ: