Кайлъка опустя. Спазват ли плевенчани новата ограничителна заповед? – снимки

21.03.2020 15:42

Спазва ли се новата заповед на здравния министър за забрана на разходките в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, както и за преминаването на пътуващи граждани през основните входно-изходни пътища на Плевен, провери Плевен за Плевен.


По алеите на парк Кайлъка от Моста до Хотела в ранните следобедни часове нямаше движение на пешеходци и велосипедисти, установи нашата проверка. Не липсваха обаче и няколко плевенчани, които бяха паркирали колите си в района на малкия язовир и подхода за крепостта Кайлъка, и по този начин избегнали проверката на органите на реда.
На входно-изходните артерии на града бяха организирани КПП-та, като се допускаха граждани за работа, за лекарства, храна, свиждане на възрастни хора. Прави впечатление, че органите на реда търпеливо обясняваха на пътуващите за заповедта на здравния министър и техните права и задължения. Най-разочаровани май се оказаха риболовците, решили да използват хубавото време и да заметнат въдиците по Вита. Но няма как – заповедите трябва да се изпълняват. Време има за всичко.
Дали тези мерки ще имат нужния ефект, предстои да разберем!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: