НУ „Христо Ботев“ – Плевен стартира дейности в полза на ученици и родители

20.03.2020 8:48

Във времето, в което се налага да се ограничат преките контакти, разходките, спортуването и всичко се обединява на едно място, по едно и също време, и деца, и родители имат нужда от подкрепа.

Водени от желанието да бъдат максимално полезни на учениците и техните родители, от днес 20.03.2020 г., по инициатива на директора – Цветелин Горанов, освен онлайн обучението, което се провежда и върви успешно, от НУ „Христо Ботев“ – Плевен, предлагат и нови два вида дейности.

Всеки ден от 09:30 до 09:40 ч., учениците ще имат онлайн срещи с професионален треньор на тема „Как да бъдем във форма и да поддържаме здравето си без да излизаме от вкъщи“. Това включва както практически съвети, така и упражнения, съобразени с обстановката и възрастовите им особености, излъчвани в реално време.

За родителите започва „Онлайн училище за родители“ където водеща тема е „ Как да подкрепим децата, да бъдем спокойни и полезни на тях и на себе си“.

Целта е оказване на психологическа подкрепа и даване на професионални съвети от училищния психолог на родителите във връзка с преодоляване на ежедневните трудности и справяне със създадената ситуация.

Онлайн срещите ще се провеждат в дните понеделник, сряда и петък от 18:00 ч. до 18:40 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: