Кметът апелира да не се злоупотребява с услугата за доставка на лекарства по домовете

20.03.2020 7:52

Броени дни след като Община Плевен заяви готовност да помага на болни и самотно живеещи възрастни хора за закупуване на лекарства и доставката им до домовете в условията на извънредно положение заради коронавируса, са на лице и първите злоупотреби с предоставяната социална услуга. За това съобщи в апел чрез профила си във Фейсбук кметът Георг Спартански.

Той посочва и три конкретни примера.
Отива служител при уж стар и безпомощен заявител на услугата, за да вземе рецептата и да му купи лекарства и намира лицето на двора да си подрязва асми и дръвчета, в добро здраве и пълна кондиция.
В друг случай се посещава адресът, но заявителката я няма вкъщи изобщо, тръгнала някъде си по нейни си дела.

В трети случай на служител на Общината, когато отива на адреса му се казва, че една комшийка била отишла и купила лекарствата, а на въпроса „Защо не ни уведомихте, за да не се разкарваме напразно?“ следва неопределено вдигане на рамене…
„В този смисъл е и моят апел – нека уважаваме хората, извършващи тази социална услуга, нека не злоупотребяваме с нея, нека си даваме сметка,че тя е в помощ само на ДЕЙСТВИТЕЛНО нуждаещи се!!! Предупреждавам – лица, отнесли се недобросъвестно и злоупотребили, ще бъдат ИЗКЛЮЧВАНИ от кръга на гражданите, които в бъдеще ще бъдат обслужвани по домовете!
Нека бъдем ОТГОВОРНИ и нека уважението да е ВЗАИМНО!„, призовава кметът Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: