Строги противоепидемични мерки са въведени в община Левски

17.03.2020 11:14

С оглед строго  спазване на противоепидемичните  мерки, координиране на  действията за изолация и дезинфекция и установяване на актуалните въпроси и проблеми ,които възникват при извънредната ситуация  кметът на община Левски –Любка Александрова  проведе вчера няколко срещи –  участва в  медицинския съвет в МБАЛ –Левски, в общината с институциите с пряко взаимодействие с гражданите, с кметовете на кметства и началника на РУ –Левски. За това информират от Пресцентъра на Община Левски.

Любка Александрова:„Медицинските екипи в болницата имат готовност да посрещнат предизвикателствата. Ситуацията е много динамична и се радвам се,че няма сериозна заболеваемост от каквито и да било болести в момента. Радвам се, че все още сме община без коронавирус и се надявам, че ще останем във времето такава. Хората тук работят много сериозно за да могат да посрещат, евентуално необходимостта от реакция. Това, с което може да сме полезни е закупуването на маски допълнително, да предоставяме такива, да дезинфекцираме поликлиничната част, която е общинска собственост. Това ще стане до ден – два. Радвам се, че сме заедно и загрижеността е обща, защото единствено само с общи  разумни действия можем и ще се справим със ситуацията.”

Ограничаван е  достъпа в сградата на Община Левски  и  е създадена възможност за информация на гражданите още на входа,където се извършва и дезинфекция. В сградата се намират – БТ, ДСП,  Об С Земеделие  и общинска администрация и след среща с директорите, предвид получените допълнителни мерки за обслужване на клиентите  веднага бяха взети бързи мерки за изпълнението им. Обявени са телефоните за контакти при необходимост.

Срещата с кметовете на кметства и началника на РУ Левски, кметът на общината Любка Александрова проведе за постигане на взаимодействие  при спазване на противоепидемичните мерки  и селищата на общината. Тя, както и останалите са с цел заповедта на кмета на общината /на база заповедта на министъра на здравеопазването/ да  е адекватна към ситуацията в общината.

Снимка: Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: