Община Гулянци прилага мерки за недопускане на разпространение на COVID-19 и защита на населението

17.03.2020 15:18

Кметът на община Гулянци Лъчезар Яков излезе днес с обръщение по повод извънредната ситуация, свързана с разпространението на коронавируса в страната. Публикуваме го без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани,
Заедно с Вас сме изправени пред сериозен проблем, заедно с цялата страна, с целия свят – COVID-19. Заболяването се разпространява бързо и лесно и обхваща все повече хора. Това, че се намираме в близост до град Плевен, където бяха регистрирани първите случаи, допълнително трябва да изостри вниманието ни и да ни провокира да сме ангажирани, отговорни и стриктни в изпълнението на мерките.
Нашият дом – община Гулянци е застрашен и като всяко едно семейство ние сме длъжни да направим всичко по силите си, за да го опазим.
Уважаеми съграждани, можете да разчитате на мен като кмет, на общинска администрация и компетентните органи, че прилагаме националните и местни мерки за недопускане разпространението на COVID-19 в община Гулянци.
Но държа да знаете, че в момента и ние имаме нужда от вашата помощ и съдействие. От първостепенна важност е всеки от Вас да спазва строго правилата за лична хигиена и забраните за струпване на хора. Не излизайте от домовете си без нужда, не допускайте децата да се събират на големи групи и осъществявайте строг контрол. Нека осъзнаят, че за тяхното здраве и това на близките им е важно да останат у дома. Пазете възрастните си родители и близки и при възможност вършете вместо тях дейностите, които касаят контактите с хора и излизането на обществени места.
Община Гулянци прилага мерки за недопускане на разпространение на заболяването COVID-19 и защита на населението.
Училищата и детските градини не работят с деца от 6 март. Затворени са пенсионерските клубове и клубовете на хората с увреждания, спортните комплекси също. От 13 март са затворени баровете, кафенетата и заведенията за хранене, В работещите обекти е осигурен пропускателен режим и редовна дезинфекция.
Социалният патронаж ще оказва допълнителна помощ на своите абонати. Кметовете на кметства също ще оказват съдействие на възрастните граждани и хората с увреждания, които нямат до себе си близки.
Общинска администрация вече има възможност за предоставяне на услуги дистанционно – онлайн или на телефон.
Уважаеми съграждани, вярвам във Вашата отговорност и гражданска съвест и съм сигурен, че с общи усилия и спазване на правилата ще се справим с предстоящите трудности.

ЛЪЧЕЗАР ЯКОВ
Кмет на община Гулянци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: