Мартин Митев отново е председател на Общински съвет – Плевен

16.03.2020 16:31

След две тайни гласувания в рамките на час, Общинският съвет на Плевен избра за председател в настоящия си мандат Мартин Митев.  Изборът стана факт след две заседания за деня и две тайни гласувания.

Точката за избор на председател на Общински съвет бе втора в дневния ред на провелото се днес тържествено заседание, в рамките на което общинските съветници положиха отново клетва. Постъпилото предложение за поста в рамките на тази първа сесия бе едно единствено – това за досегашния председател на Общинския съвет Мартин Митев. След тайно гласуване кандидатурата му не успя да събере първоначално нужните гласове – в урната бяха намерени 17 бюлетини „за“ и 23 недействителни. В резултат на това избор на председател не бе обявен.

По предложение на председателстващия тържественото заседание доц. д-р Евгения Бързашка като доайен сред общинските съветници, последва 10-минутна почивка, след което свикано и второ, извънредно заседание. Втората за деня сесия бе с една единствена точка в дневния ред – избор на председател на Общинския съвет.  Постъпилите предложения от залата бяха две – за досегашния председател Мартин Митев и за Илиян Йончев, предложен от групата съветници на БСП. След втори таен вот за председател на Общински съвет – Плевен за мандат 2019 – 2023 г. бе избран Мартин Митев. От намерените в урната 38 действителни бюлетини – за Мартин Митев са гласували 25 от общинските съветници, за кандидатурата на Илиян Йончев – 14.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: