Мерки за неразпространение на коронавируса обсъди кметът Спартански с представители на търговски вериги

16.03.2020 14:52

 

Представители на големите търговски вериги, включително и аптечни, покани днес на среща в Община Плевен кметът Георг Спартански. Тема на разговорите бяха мерките за неразпространение на корона вируса, които те предприемат в различните обекти и които считат, че тепърва трябва да бъдат въведени. Тези мерки ще бъдат разписани в подробна кметска заповед и ще бъдат задължителни за търговците и потребителите,информират от Пресцентъра на Общината.

Снабдяване на служителите с предпазни мерки, редовна дезинфекция на магазините, дезинфекция на клиентите на входа, строг пропускателен режим, съобщения по вътрешна радиоуредба за спазване на нужната дистанция и ползването само на колички в тази  връзка, организация на работното време с цел незасичане на смените, са мерките, въведени в големите търговски обекти, стана ясно по време на срещата. Магазини „Лайф” предлагат услугата доставка на стоки до домовете, очаква се и други търговци да въведат тази практика.

За наличието на достатъчно лекарствени средства и готовността на аптеките да осигурят лекарства за самотно живеещи възрастни хора, които обслужва Общинският домашен патронаж, се поинтересува заместник-кметът Стефан Милев, в чийто ресор са „Здравеопазване и социални дейности”. С предварителни заявки ще има възможност да се обслужват до 40-50 човека дневно от общо 400-те потребители на услугата, стана ясно още по време на разговорите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: