Награди от Япония за три колоритчета

13.03.2020 16:44

Три деца от арт школа „Колорит” са отличени за изключителните си постижения с наградата „Friendship Award” от Международния конкурс „Narita 2019” в Япония. Носителите на престижната награда са седемгодишната Светлана Въскова, осемгодишната Никол Нешовска и деветгодишният Даниел Ниймейер. Темата по която са рисували децата от цял свят е била „Спорт”, научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева.

Рисунките на плевенските деца са впечатляващи със своя колорит и атрактивно представяне на различни видове спорт. Светлана печели със своята рисунка „Ски скок”, изпълнена с темперни и акрилни бои. Никол  печели с живописната си творба, „Гимнастичка с лента”, изпълнена в смесена живописна техника, а Даниел с динамичната композиция „Баскетбол”.  Техните рисунки са публикувани в каталога на победителите.

По традиция Международната изложба е показана в художествената галерията на град Нарита и представя най-добрите постижения на деца и младежи от 37 страни. Кметът на град Нарита Kazunari Koizumi e изпратил поздравително писмо до ръководителя на школата Майя Ананиева и подаръци за всичките 13 участници от школата в конкурса за достойното представяне.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: