200 души са поставени под домашна карантина заради коронавируса в Плевен

10.03.2020 17:26

Всички 130 проби от последните 3 дни за Плевен са отрицателни, в това число и на контактните със заразените. Днес са взети нови 44 проби – на медицински специалисти и италиански работници. 200 души остават под домашна карантина, съобщи оперативният щаб.


В момента на съобщаване за коронавируса само един лекар и една сестра са били в контакт със заразените пациенти. С останалите работещи в отделението – под карантина остават 9 сестри и 7 лекари.
Все още не е ясно от къде е тръгнала заразата. Ще продължат да се търсят контактни лица.
Още преди да бъде регистриран първият случай на коронавирус, Университетът в Плевен е взел мерки – 3 седмици по-рано. Тези студенти, които още не били пристигнали за семестъра, са предупредени да останат в родните си държави. Тези, които все пак пристигнали, са поставени под карантина.
Нито един чуждестранен студент не е показал симптоми на вируса, а карантинният период е минал. Имало е само един подозрителен случай за турски студент. Пробата му е отрицателна и той вече е в страната си.
12 студенти, които са били на упражнение в Белодробната клиника, днес са взети проби и на тях. Те са под карантина в домовете си.
Инфо: БНТ, снимки: Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: