Строги мерки за достъп до Съдебната палата в Плевен заради коронавируса

10.03.2020 14:12

Със Заповед на председателя на Окръжен съд – Плевен, във връзка с констатираната епидемична обстановка, заповед на Министъра на здравеопазването, Заповед на Областен управител на Плевен и решение на съдийската колегия на Висш съдебен съвет, се ограничава достъпа на граждани в съдебната палата с изключение на случаите, в които граждани следва да се явяват в съдебно заседание, за справки по дела, достъп до Бюро съдимост и регистратурите на Районен и Окръжен съд Плевен. За това информират от Пресцентъра на Съда в Плевен.

Преустановява се приема на граждани при председателя на Окръжен съд – Плевен.

Ще бъде осигурено незабавно, средство за измерване на телесната температура от дистанция, както и средство за дезинфекция на влизащите в съдебната палата, с цел недопускане на лица с температура над 37 градуса.

Съдебните заседания ще бъдат отлагани по преценка на съдебните състави, като делата свързани с искания за обезпечаване на искове, за обезпечаване на доказателства, за даване на разрешения и заповеди по Семейния кодекс, за назначаване на особен представител, се отлагат само при изрична необходимост преценена от съответния съдебен състав.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: