Малки таланти от артшкола „Колорит” – Плевен са победители от конкурс в Индия

09.03.2020 15:05

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа „Колорит” спечелиха престижни награди от Международния конкурс “Watercolor contest- Picasso art” в Индия. Това научихме от ръководителят на школата Майя Ананиева.

Марина е абсолютен победител. Тя е носител на Първа награда и званието “Star artist” в оспорвана конкуренция на 2 000 участници от 32 страни  на възраст от 6 до 18 години. Най-високото отличие Марина печели с творбата си „Слънчев пейзаж”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На Никола е присъдена Втора награда  и званието „Golden artist” за „Портрет на индийка”. Спецификата на този конкурс е че участниците трябва да рисуват своите творби само с акварелни бои. Световна тенденция е да се популяризира акварелната техника в живописта сред професионалните художници, а сега този конкурс стимулира и малките художници да рисуват в нежната, изтънчена, но трудна техника на акварелното рисуване. Ръководителят на школата Майя Ананиева е сред майсторите на акварела, затова и нейните ученици успешно рисуват  в тази „аристократична техника” на живописта.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: