Удължава се грипната ваканция в Плевен

08.03.2020 13:37

Грипната ваканция в Плевен ще се удължи след 11 март, сряда, когато децата трябваше да се върнат в класните стаи. Това бе обявено на пресконференция днес след заседанието на Областния кризисен щаб, свикан във връзка с установените първи случаи на коронавирус, два от които са на мъже на 27 и 61 г. в Плевен.

Твърде вероятно е препоръчителните мерки, въведени с обявената през тази седмица грипна епидемия, да станат задължителни – затваряне на университета в града за учебни занятия, очаква се да спрат работа и детските градини и ясли. От изявлението на д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ – Плевен стана ясно, че грипната епидемия от тип Б е много по-сериозна от тази на коронавируса. Поради тази причина е вероятно да бъде удължена и самата грипна епидемия.

Има рисков контигент от чужденци в Плевен, подчерта в изявлението си вицепремиерът Красимир Каракачанов, който също участва в заседанието на кризисния щаб. Става въпрос не само за чуждестранните студенти, но и за работещи, те се наблюдават. Една част от работниците живеят на едно място, а други са на квартири в града.

Най-важното е хората да не изпадат в паника и да спазват правилата за лична хигиена, подчерта вицепремиерът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: