Под наблюдение е рисков контингент от чужденци в Плевен

08.03.2020 14:51

Под наблюдение е рисков контингент от чужденци в Плевен. Една по-малка част са в Университета, но има и работници от Италия, които пътуват на всеки две седмици. Това коментира днес след заседание на Областния оперативен щаб в Плевен вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той добави, че става въпрос за работници от Италия, които пътуват през 2 седмици. Около 200 работници живеят на едно място, другите са на адреси по квартири в Плевен. Този контингент се наблюдава и при грипни симптоми, ако се наложи ще бъдат хоспитализирани и изследвани за коронавирус, подчерта Каракачанов. И бе категоричен, че масовите мероприятия е редно да бъдат отложени, не само частните партита.

Най-важното е хората да не изпадат в паника, хубаво е гражданите да се включат с дисциплина и ред, препоръча вицепремиерът. Това не са репресивни мерки, а са мерки, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, добави той.

Под т.нар.домашна карантина в област Плевен са над 140 души към момента.

Оперативният щаб в Плевен ще заседава постоянно. Организационни мерки са предприети от полицията, ДАНС, Пожарна безопасност, РУО в Плевен, каза областният управител Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: