За Осми март купете цветя от майката на Сузи!

07.03.2020 8:40

Бреза Иванова, майката на Сузан Мехмедова, детето, което премина през операция в Турция за отстраняване на тумор в мозъка, ще продава цветя за празника на жената. На 7 и 8 март тя ще е на първата спирка на тролеите в квартал „Сторгозия“ при Т-Маркет от 9 часа. Така Бреза се надавя да добави пари към сметката на Сузи, за да може да отидат на първи преглед след тежката операция. Нужната сума е 3000 евро, а прегледът ще е в Турция в края на март. Все още на няколко места в града са разположени дарителски кутии.

Ще припомним, че 13-годишната Сузи бе с диагноза тумор на главния мозък и се наложи да й бъде направена операция в клиника „Коч” в Истанбул. Тя се състоя на 27 септември миналата година.

За да се стигне до операцията бяха нужни 25 000 евро, които семейството на Сузи успя да събере чрез дарителска кампания, в която се включиха много плевенчани, ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен, където учи детето, средства бяха отпуснати и от Общинския съвет. Освен това в града на много места бяха поставени дарителски кутии, а Наско Ментата и Софи Маринова пяха благотворително за Сузи. Така за няколко месеца нужната сума бе събрана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: