Христина Комаревска представя новата си поетична книга „Л. като Луна“ в град Левски

06.03.2020 13:18

Община Левски и НЧ „Георги Парцалев-1901” канят на представянето на новата стихосбирка  на плевенската поетеса Христина  Комаревска „Л. КАТО ЛУНА“ на 12 март от 16.30.ч. в заседателната зала на местната управа.

Христина Комаревска е автор е на 11 поетични книги: „Горчиво колендро“,“Забранено за влъхви“,“Жива вода“,“Боси пилигрими“,“Душа назаем“, „Шепот на раковина“, „Време за писане“, „Гонг и тишина“ и „Стълба от дим“, „Пурпур и пепели „Л. като Луна“.

Носител е на наградата на Община Плевен за поезия „Рена Попова” – двукратно и за цялостно творчество, на Първа награда за поезия „Дора Габе” на СБП, на отличия от национални и международни литературни конкурси, на Грамота за принос в българската литература от СБП и други. Превеждана е на чужди езици в сборници и алманаси.

Христина Комаревска е секретар на Дружеството на журналистите и председател на Дружеството на писателите – Плевен.

В новата си  стихосбирка авторката споделя : „…Стихотворенията се появяват неканени, внезапно и ако не ги опитомя, заминават по пътя си като незапомнен сън. В крайна сметка те се подреждат сами и сами избират своя „пастир“, който да ги поведе. Заглавието.”

Търси отговор на въпроса „ Защо „Л. като Луна“? и  съпричастност „Каня и теб, читателю, в моя свят на „Л. като Луна“. Може да открием заедно още нещо. А защо не и Л. като любов.”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: