Патриотично тържество изнесоха ученици на СУ „Стоян Заимов“ в РИМ – Плевен

06.03.2020 7:56

,,3-ти март е повод за всеки българин да се върне назад в историята, в славното време на изгрева на свободата, подчертавайки важността и значимостта на този паметен за България ден“. С тези думи бе открито тържеството на СУ ,,Стоян Заимов“, посветено на 142-та годишнина от Освобождението на България. То се проведе в РИМ – Плевен, зала ,,Възраждане“.

В чест на празника в СУ ,,Стоян Заимов“ бе обявен конкурс за ученическо творчество – създаване на есе, стихотворение, книжка – албум. С желание и интерес се включиха учениците от всички класове.

На 4 март 2020 година в Регионален исторически музей – Плевен бяха връчени наградите на победителите в различните категории на конкурса. Директорът на СУ ,,Стоян Заимов“ Анни Петкова се обърна към присъстващите ученици и родители с думите, че се гордеем с постиженията на нашите деца, които са важни за бъдещето, но и за настоящето на България. Тя връчи наградите на победителите, както следва: в конкурс за есе  – Марио Миленов Тенев  VІ а, в конкурса за стихотворение победител е Йоанна Цанкова Ценкова VІІ в. В конкурса за изготвяне на книжка-албум победителите са Биляна Красимирова Ватафова VІІ в и Никола Петров Иванов ІV д клас. С атрактивен танц и изпълнение на песента ,,Кой уши байряка“ се представиха учениците от ІV д клас. Ученическите творби и книжките-албуми са доказателство за признателността към тази свята дата в календара на българите, доказателство, че отново са преосмислени уроците на историята ни, че се прекланяме пред подвига на хилядите знайни и незнайни герои, проляли кръвта си за свободата на България.

След тържеството любезните домакини от РИМ представиха експозицията в зала ,,Възраждане“, където учениците с интерес изслушаха беседата на екскурзовода.

Снимки и информация: СУ „Стоян Заимов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: