Спецоперация на полицията и прокуратурата на територията на община Гулянци

06.03.2020 10:34

На 5 март 2020 година за времето от 06:00 часа до 17:30 часа на територията, обслужвана от РУ- Гулянци е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност. Полицейските действия са под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен.

В хода на операцията са проверени лица, заподозрени в извършването на кражба в село Ленково – 29-годишен, 34-годишен, 27-годишен и 31-годишен, местни жители. В дома на 31-годишния са установени ел. мотор с неустановена марка и модел и самоделно направен електрожен. Вещите са предадени и предстои установяване на произхода им. И четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.
В хода на акцията на основание чл.83, ал.1, т.1 от ЗМВР е извършена проверка в частен дом в село Гиген, собственост и обитаван от 62-годишен. Мъжът доброволно предава газ – сигнален пистолет марка „Blow“, модел „Compact“ – кал.9 мм. с липсваща монтирана преграда в цевта и прилежащ към него пълнител с четири боеприпаси. Върху три от боеприпасите е установена извършена интервенция, чрез която е поставен оловен сърдечник в тяхната предна част. Лицето е задържано за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1, т.1 от ЗМВР във връзка с чл.339, ал.1 от НК. В хода на акцията са профилактирани лица от активния криминалнен контингент, заподозрени в извършването на домова кражба на територията на град Гулянци. За 24 часа с полицейска мярка са задържани 39-годишен, 21-годишен, 55-годишен и 22-годишен, жители на град Гулянци. В частен дом в село Брест, собственост и обитаван от 53-годишен, в стая в къщата е установена суха жълто – кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с тегло 0,795 кг. Мъжът я предава с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка. По време на операцията са задържани 10 лица, проверени са 17 автомобила и 31 лица. Съставени са 9 акта по ЗДВП, 3 акта по ЗБЛД и 3 фиша по ЗДВП, връчени са четири електронни фиша. Съставени са 11 протокола за предупреждение на основание чл.65, ал.1 от ЗМВР. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: