Задържаха за постоянно в ареста рецидивист, извършил множество кражби

04.03.2020 13:29

Районен съд – Плевен взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на А.Т. от с. Згалево по искане на Районна прокуратура – Плевен.

А.Т. е привлечен  като обвиняем за тежко умишлено престъпление, а именно по чл.  196, ал.1, т. 2, вр. чл. 195, ал.1, т.3, вр. чл.194,ал.1 вр.  чл. 29, ал.1, б. „б“, вр. чл. 26, ал.1 от НК – множество кражби извършени при условията на продължавано престъпление и при опасен рецидив, информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години. С постановление от 01.03.2020 година извършителят е бил задържан за 72 часа. Съдът е приел доводите на Районна прокуратура гр. Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност А.Т. да извърши други престъпления, както и да се укрие и тъй като той води скитнически начин на живот, нощува в необитаеми къщи, което затруднява установяването му с оглед извършване на действия по разследването.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: