Областният управител се срещна тази сутрин с протестиращите при село Брестовец

02.03.2020 10:52

Областният управител Мирослав Петров рано тази сутрин се срещна с протестиращите, които се събраха на входа на с. Брестовец, за да изразят недоволството си от създалата се ситуация с винетките. За това информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

„Решение има и то е в ръцете на общинските кметове. Това беше и причината миналата седмица да проведа работна среща с всички кметове на общини на територията на област Плевен, на която те получиха актуална информация за условията – административни и финансови, при които да направят предложение за стопанисване на съответните отсечки от републиканската пътна мрежа пред АПИ и след решение на МС това задължение на общините да поддържат тези отсечки ще освободи хората от винетни такси за ползването на тези участъци от републиканския път.”, обясни областният управител Мирослав Петров, разговаряйки с протестиращите.

На протеста присъства и Даниел Йорданов началник на сектор „Контрол и правоприлагане” , БГ ТОЛ. „Има камери на БГ ТОЛ, разположени на стационарната рамка на с. Брестовец. Тя е разположена в урбанизирана територия, в рамките на населеното място, поради което снимките, които се генерират от нея няма да бъдат използвани за издаване на електронни фишове, коментира представителя на БГ ТОЛ. „Записите ще се използват за борбата със сивия бранш в транспортната дейност, за видеонаблюдение, да откриване извършителите на престъпление и т.н.”, уточни Йорданов и допълни, че  за използване на участъка от с. Брестовец до гр. Плевен следва да бъде закупена електронна винетка.

Хората се заканиха с всеки следващ ден, в който няма решение на проблема да увеличават с половин час блокадата на движението.

Снимки: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: