16-годишен е намушкан с нож при сбиване на непълнолетни в Бреница

02.03.2020 9:07

На 28 февруари 2020 година в 23.00 часа в полицията е постъпил сигнал за побой между непълнолетни в село Бреница, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Незабавно са изпратени служители, които установяват, че е възникнал скандал между четири момчета – на 15 години и на 16-години. Младежите си разменили юмручни удари. За разрешаване на конфликта 15-годишен е нанесъл поредна рана с джобен нож в гърба на 16-годишния си опонент.  Всички участици в сбиването са транспортирани със специализиран автомобил до ФСМП – Кнежа. Прегледани са и са освободени за домашно лечение.

Най-сериозно е пострадал 16-годишния. Той е транспортиран в ЦСМП – Плевен, където при извършените преглед и изследвания са установени повърхностна порезна рана в областта на гърба и фрактура на носа. Освободен е за домашно лечение, без опасност за живота. Проведени са разпити в качеството на свидители на тримата младежи в присъствието на родители и на началник отдел „Закрила на детето“ при ДСП – Кнежа. 15-годишният доброволно предава ножа, с който е нанесал прободната рана на пострадалия. Тримата участници в сбиването са задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано  досъдебно производство. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: