29 февруари – един подарен ден!

29.02.2020 8:00

29.02.

29 февруари е подарен ден. На всеки 4 години имаме още 24 часа, в които да се насладим на живота. Високосните години се появяват за първи път преди около 2000 години, с преминаването от Римския календар към Юлианския през 45 г. пр.н.е.

С този необичаен ден са свързани и редица поверия.

Според една ирландска легенда света Бриджит сключила сделка със свети Патрик да позволи на жените също да предлагат брак на мъжете в този изключителен ден. Затова се смята, че този ден се появява, за да балансира отношенията между половете. Ако мъжът откаже предложението на жената, той трябва да плати глоба – в пари или в рокли. Традицията повелявала и мъжът, отказал брак на жената, да й купи 12 чифта ръкавици. Така тя ще има по един за всеки месец от годината, за да може да скрие ръката си, на която няма да има годежен пръстен.

В Шотландия се счита, че да се родиш на 29 февруари е на лош късмет. В съседна Гърция пък приемат, че двойките, които сключат брак във високосна година и то точно на 29 февруари, ще са много щастливи.

Прогнози за успешен брак по информация от различни медии у нас, днешният 29 февруари е предпочитан за сключване на бракове.

Според астролозите обаче на високосна година не е добре да се сключва брак, защото той ще завърши неблагоприятно. Според други теории пък в годината на Огнената маймуна семействата ще са щастливи и ще имат дълъг съвместен живот.

Рожден ден на 4 години!

Родените на 29 февруари са необичайни хора, както необичаен и денят на раждането им. По природа те са добри, приятелско настроени и оптимисти. Умеят да виждат позитивната страна във всяка ситуация. Те са дружелюбни, държат на приятелите си и са лоялни в другарските си връзки. Със сигурност биха стигнали далеч, ако се наложи да помогнат на приятел.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: