В събота, 29 февруари, ще се проведе форумът „Пътя на предприемача“ в София

28.02.2020 10:34

На 29.02.2020 г., събота, в Български Културен Център в София ще се проведе второто издание на разширения практически форум „Пътят на предприемача“. Регистрацията все още е активна онлайн. Инициатор е консултантската компания CONSENDO, а събитието е своеобразен завършек на шестмесечната информационна кампания за предприемачество в серия градове на Северозападна България. На форума ще присъстват Цветомир Стефанов и Емил Георгиев – на 18 и 16г. от Монтана, които са сред младите предприемчиви българи, които се припознаха в информационната кампания.
Във форума ще се включат предприемачи с различна квалификация и професионален опит, но с интерес от възможностите за развитие на собствен бизнес – от старта му до успешното му развитие. С включването си всеки ще има възможност да участва в дискусии, които разглеждат в детайли случаи от практиката, и да се включи в обща практическа част.


Важните въпроси в успешното предприемачество:
• Какви качества могат да ме откроят пред останалите?
• Как това ще промени живота ми?
• Кога и как бизнес идеята, която ми е хрумнала, наистина има бъдеще?
• Какво ще ми донесе тя, ако я развивам?
• Колко рискувам да изгубя и как да разбера, че е по-добре да преосмисля плановете си?
Това бяха сред важните казуси, които се откроиха в поредицата от срещи с млади предприемачи. Креативността превръща една иноваторска бизнес идея във възможност. Правилните отговори на точните въпроси я правят реалност. Това е и основната идея на Павел Хрисков- управляващ партньор, бизнес консултант и главен визионер на CONSENDO: „Първият въпрос, който винаги очакваме да чуем, когато стане въпрос за стартиране на собствен бизнес, е въпросът „Защо искам това?“. Аз вярвам, че обучението по предприемачество, което сме разработили в CONSENDO, не разчита на екстравагантна философия на успеха и не го поставя в традиционните социални рамки. Основополагащите въпроси са свързани с мисията и ценностите зад една бизнес идея, целта и визията пред нея, но и процесите, които ще доведат до реализацията на проекта. В подготовката на обучението се разглеждат казуси от сферата на предприемачеството и финансовата култура.“
Предприемачеството в България предстои да се разгърне до пълния си потенциал
По данни на НСИ в края на миналата година броят на безработните лица е 138.5 хил., а коефициентът на безработица е 4.1%. Това са съдби, чийто истински капацитет може да бъде развит в конструктивна посока, споделят експертите на компанията.
Форумът „Пътят на предприемача“ ще даде светлина върху част от неподозираните въпроси, с които се среща почти всеки начинаещ собственик на бизнес. Задачата на лекторите е да разгледат и важните въпроси, свързани с мотивацията, конкретните стъпки към успеха, възможните рискове и да посочат начина за предотвратяването им. Събитието, както и предхождащите го срещи с предприемачи от различни градове доказва, че мисията да създаваме бъдеще не е невъзможна. „Възрастта и социалният статус не са пречка, а начинът на мислене винаги може да се промени. Целта ни е да опровергаем етикета „неравностойно положение“ като доживотна социална прогноза. Вярваме, че у всяка личност има потенциал, който може да се разгърне с амбициозност, последователност и конкретни постъпки.“ подчертава Павел Хрисков.
Лекторите във форума са доказани експерти с дългогодишна практика в счетоводното обслужване, управлението на лични финанси и финансовото планиране. Форумът е резултат от конкретни казуси в тяхната практика и ключовите въпроси, на които са отговаряли в консултациите. Споделен опит и решаване на практически казуси – това предстои на второто издание на „Пътят на предприемача“, което ще се проведе в събота, 29-ти февруари в Български Културен Център в София. Цената на регистрацията е 60 лв, а студентите ще ползват 50% отстъпка.
Снимката е от mastermind сесията в края на първото издание на първото издание на събитието през 2019 г.
Събитието във Facebook
***
Екипът на „Консендо България“ включва консултанти, счетоводители, данъчни и юридически експерти, специалисти по бизнес развитие, човешки ресурси и финанси. Клиентите на „Консендо България“ са мултинационални компании, организации от публичния сектор, частни компании, предприемачи, семейни бизнеси и физически лица.

За допълнителна информация:
Мария Тодорова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: