С изложба и тържествено събрание ще бъдат чествани днес 30 години на Дружество „Краезнание“ – Плевен

27.02.2020 7:27
На 20 февруари 2020 г. се навършиха 30 години от създаване на Дружество „Краезнание“ – Плевен. През тези години редица изтъкнати плевенски краеведи положиха много усилия, воля и постоянство за развитието и израстването на плевенското краезнание, казва председателят на Дружеството Петко Дилков. Бяха издадени над 140 книги – селищни и регионални истории и изследвания, 5 краеведски сборника, организирани на много срещи и 2 научни конференции.
По повод годишнината ще се проведе тържествено събрание, за да бъде отбелязан приносът на Дружеството в развитието на регионалната краеведска книжнина и да бъде отдадена почит и уважение към тези плевенски краеведи, които са оставили значим принос в краеведските знания за Плевенския край.
Тържеството ще се проведе днес, 27 февруари, от 11 часа в Регионална библиотека „Хр. Смирненски“ – Плевен.

Преди събранието ще бъде открита изложба „В бъдещето ние гледаме през миналото” на РБ „Христо Смирненски“. Ще бъдат показани книги на плевенски краеведи, издавани през годините и притежание на краеведския фонд на Регионална библиотека. На постери ще се представи историята и развитието на Дружество „Краезнание”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: