Община Плевен ще кандидатства за държавно финансиране за ремонт на няколко спортни зали

27.02.2020 12:34

Община Плевен ще депозира няколко проекта за ремонт на спортни зали за финансиране на дейностите от Министерство на младежта и спорта. Съгласие за това дадоха на редовната сесия днес общинските съветници с пълно мнозинство. По Наредба № 4 от 08.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост на Министерство на младежта и спорта, е допустимо извършването на широк набор от СМР дейности, водещи до обновяване и модернизация на спортна инфраструктура.


Община Плевен като допустим кандидат и потенциален бенефициент на финансова помощ по линия на горецитираната наредба има намерение да кандидатства пред спортното министерство за осигуряване на необходимото външно финансиране с проект за ремонт на отоплителна, вентилационна и климатична инсталации на зала „Спартак”. За обекта Общината разполага с готова пълна проектосметна документация на стойност 350 447,57 лв. Предвидените конкретни инвестиционни мерки и интервенции са: разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори, осигуряваща дежурно отопление на спортни зали „Волейбол” и „Акробатика”; разработване на климатична вентилационна инсталация за спортни зали „Волейбол” и „Акробатика”; разработване на вентилационна инсталация за санитарни възли; инсталация за битова гореща вода; абонатна станция с мощност, осигуряваща енергия за отопление на спортни зали „Волейбол” и „Акробатика”, както и прогнозната енергия за отопление на останалите части от сградата.
Вторият проект е за ремонт на залата за борба, за нея също има пълна проектосметна документация на стойност 202 433,70 лв. Предвидените мерки са: цялостна подмяна на подовото покритие с нова настилка – комбинация от ново дюшеме и нова ударопоглъщаща гумирана настилка в зоната за силова подготовка; подмяна на ламперията с нова – дървена, частично изкърпване на стени, частична шпакловка и цялостно боядисване на стените на залата с латекс след почистване; ремонт на плоския покрив на ниското тяло на тавана.
Залата по волейбол е третият обект, за чийто ремонт ще се кандидатства за отпускане на средства в размер на 280 111,09 лв. Предвижда се цялостна подмяна на съществуващото дюшеме с нова настилка – комбинация от дюшеме и многослойна PVC настилка – терафлекс; демонтаж на ламперия, частично изкърпване на стени, цялостна шпакловка и цялостно боядисване на стените на залата с латекс; направа на нов окачен таван от плътен гипскартон; подмяна на няколко броя врати.
Срокът за кандидатстване за финансово подпомагане със средства от бюджета на Министерство на младежта и спорта е 31.03.2020 г.
Според изискванията за финансово подпомагане на строителство и ремонт на спортни обекти и съоръжения по Наредба № 4, необходим и изискуем документ, потвърждаващ и доказващ намеренията на кандидата – Община Плевен, в този аспект, е Решение на Общинския съвет. Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: