В СУ „Анастасия Димитрова“ – Плевен отбелязаха Деня на розовата фланелка

27.02.2020 9:52

„Не на тормоза!“, „Аз избирам ДОБРОТО!“ и „Нека бъдем добри!“ призоваха  малките ученици от 3.“а“ клас с класен ръководител Мая Миткова при СУ „Анастасия Димитрова“ – Плевен в Деня на розовата фланелка, който се отбелязва всяка година в последната сряда на месец февруари. Много от учениците и учителите бяха облечени в облекло с различни нюанси на розовото, а голяма част от учащите получиха стикери – розови фланелки с надпис „НЕ на тормоза, но НЕ за ден!“, които бяха изработени и изрязани в група „Информираните“  към Проект „Образование за утрешния ден“ с ръководител Марияна Тончева.

Третокласниците беседваха по темата с класния си ръководител. Ученикът Тодор Божинов изненада съучениците си, като за всеки бе донесъл розов балон, върху който децата нарисуваха усмивки – символ на доброто. Госпожа Мая Миткова раздаде „мини“ розови фланелки, върху които децата написаха имената си и своите послания за борба с агресията в училище. Всички деца направиха голямо сърце, хванати за ръце, а после играха забавни игри с розовите балони в малкия физкултурен салон.

Във фоайето на училището бе поставен постер „Всички и всичко в розово – срещу тормоза в училище!“. За пореден път възпитаниците на СУ „Анастасия Димитрова“ – Плевен  показаха, че са отворени за всички нови идеи, особено когато се отнася за толкова важни неща като толерантността в отношенията.

Денят завърши с празнично веселие, което децата, ще помнят дълго.

Снимки и информация: СУ „Анастасия Димитрова“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: