Семейство направи дарение на Клиниката по неонатология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

26.02.2020 17:11

Кувьоз за нуждите на Клинката по неонатология при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен е дарило семейството на Ивелина и Пламен Атанасови. Те са се решили на тази благородна постъпка, мотивирани от медицинските грижи след раждането на тяхното недоносено дете Михаела от една страна, и промяната в мирогледа им след престоя им в чужбина, от друга.
„За нас е огромен жест този дарителски акт предвид изключително неблагоприятната финансова ситуация, в която се намира съвременното ни здравеопазване, най-много касаеща децата. Средства за модерна апаратура не се отпускат нито лесно, нито достатъчно, а животът на нашите пациенти е изцяло зависим от тази апаратура“, казват от Клиниката.
От там добавят, че по време на традиционно събиране по повод 17 ноември – Световния ден на недоносените деца, родителите, които са довели децата си – бивши пациенти на Клиниката, са дарили 800 лв. 

Не може да не бъдат споменати и други дарители: Никола Точев, дарил апарат за безкръвно измерване на билирубин, Станимир Йотов, дарил инхалатори и финансови средства, Ротари клуб – Плевен, дарили видеоларингоскоп, сем. Кристина и Иван Янчеви, сем. Анжелина и Галимир Енчеви от Русе, сем. Антония и Владислав Каменови, Галина Маринова, Кристиана и Даниел Генкови от В. Търново, учителите от ОУ „Кл. Охридски“ – Плевен, Антон Вълов и много други…Благодарим Ви! Вашата подкрепа е от голямо значение за нас и нашата работа! Бъдете здрави!, добавят от Клиниката по неонатология. 

Снимка: Клиника по неонатология/ФБ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: