Изложба-базар ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията” отваря врати в МУ-Плевен на 27 и 28 февруари

25.02.2020 15:35

За поредна година по инициатива на студентите от специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж към МУ-Плевен ще се проведе изложба-базар на мартеници, ръчно изработени съвместно с деца и лица с увреждания по проект ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията”. Базарът ще отвори врати в периода 27 – 28 февруари 2020 г. от 10:00 до 14:00 ч във фоайето на Ректората на висшето училище. Набраните средства от изработените мартенички ще бъдат използвани за провеждане на трудотерапия, информират от Пресцентъра на висшето училище.

Чрез инициативата българските студенти запознават новоприетите чуждестранни студенти с уникалната българска традиция, символа и значението на мартеницата. Студентите от Студентски съвет всяка година закичват чуждестранните си колеги в първи курс с ръчно избаротените мартеници.

 

В Проекта „Мартеницата – заедно да съхраним традицията” 2020 в изложбата-базар с ръчно изработени мартеници се включват следните социални услуги и лечебни заведения:

  1. Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Плевен
  2. Център за специална образователна подкрепа „П.Р.Славейков” – гр. Плевен
  3. Защитено жилище за лица с умствена изостаналост – гр. Плевен
  4. Център за психично здраве – гр. Плевен
  5. Дневен център за пълнолетни лица с увреждания – гр. Плевен

Заповядайте на изложбата-базар ”Мартеницата – заедно да съхраним традицията” от 27 до 28 февруари 2020 г. от 10:00 ч. до 14:00 ч. във фоайето на Ректората на МУ-Плевен!

Снимки: МУ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: