В Плевен стартира дарителска кампания за закупуване на соларни знаци за училища и детски градини

25.02.2020 15:13

Дамите от Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен започват дарителска кампания за събиране на средства за закупуване на светещи соларни пътни знаци, които да бъдат поставени пред пешеходните пътеки на 21 детски градини и 15 училища в областния град. Това обявиха днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен Нора Петрова – президент на Лайънс клуб „Огледало, мандат 2020-2021, Мариела Иванова – президент, мандат 2019-2020, Мариета Павлова – чарт президент, и Цветелин Горанов – общински съветник, председател на Постоянна комисия по образованието към Общински съвет – Плевен.

Този тип пътни знаци са атрактивни и забележими както за шофьорите, така и за пешеходците.Освен това технолгията на знаците е такава, че те премигват през тъмната част на денонощието и сигнализират на шофьорите, което допълнително изостря вниманието им. Друг плюс е, че всяка изградена соларна система изисква малки разходи за поддръжка, отбеляза Нора Петрова и добави, че при този тип пътни знаци статистиката показва, че значително са намалели инцидентите с пешеходци.

Кампанията ще бъде подкрепена с организирането на пролетен благотворирелен бал на 28 март в хотелски комплекс „Ростов“, където целта ще е събиране на средства за закупуване и монтиране на соларни пътни знаци. Цената на един такъв знак е 600 лв.


Директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов – общински съветник, председател на Постоянната комисия по образованието към Общинския съвет, заяви че подкрепя каузата и припомни, че вечетакув соларен знак има монтиран пред училището. Горанов подчерта, че една от целите на Общината е да бъде осигурена безопасна инфраструктура пред училищата и тази кампания ще помогне за това. Не само Общината трябва да осигурява пари за такива каузи, а неправителствени организации и бизнес сдружения също може да помагат, отбеляза Горанов.

Ако искате да подкрепите инциативата, можете да се включите с дарение по сметка:

„Търговска банка Д“ АД

BIC: DEMIBGSF

IBAN: BG94DEMI92401000206218 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: