Работилница за родители се проведе в ДГ „Снежанка“ – Плевен

24.02.2020 9:01

За родителството се знае много, но и много неща родителите не знаят. Добре информираните родители имат по-голям шанс да отгледат способни и истински щастливи деца. Те са насърчавани да поддържат близка емоционална връзка със своите деца и да оценяват своите потребности като личности. Родителите имат потребност и активно търсят информация, насоки и подкрепа, за да се чувстват уверени и компетентни в своите взаимоотношения с децата. 

Това показва опитът на УНИЦЕФ, който през последните седем години подкрепя Работилници за родители „Да пораснем заедно“ в ДГ „Снежанка“ – Плевен.

Тя стартира на 29.10.2019г и продължи до 18.02.2020г. Премина през 14 тематично свързани сесии, по време на които чрез методите на груповата работа, дискусиите и интерактивните упражнения родителите имаха възможност да разгледат теми, свързани с родителската отговорност, настроенията, начините за решаване на конфликти и др.

Майките и бащите участваха активно и постигнаха изключително израстване и напредък. Имаха възможност да общуват с други родители, да обменят опит и мисли. Те споделяха, обсъждаха и търсеха най-доброто решение и подход към своето дете.

На финала на Работилницата за родители всички участници получиха удостоверения от водещите и изразиха желанието си срещите да продължат.

Информация: ДГ „Снежанка“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: