Почетният консул на Йордания представи днес възможностите за сътрудничество с плевенския бизнес

24.02.2020 15:10

Работна среща на тема „Възможности за икономическо сътрудничество с град Зарка, Хашемитско Кралство Йордания” се състоя днес в зала „Гена Димитрова” в РБ „Хр. Смирненски”. Срещата се организира със съдействието на Община Плевен, като неин домакин бе кметът Георг Спартански. Потенциалните сфери за бизнес контакти представи лично Почетният консул на Хашемитското Кралство Йордания в София и Председател на Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество Н. пр. д-р Хасан Бармауи. Преди презентацията д-р Бармауи връчи на кмета Спартански и на председателя на ПП АБВ Румен Петков грамоти за принос в партньорските отношения между България и Йордания.


Припомнмяме, че Община Плевен е в процедура за установяване на партньорски отношения с град Зарка, Хашемитско Кралство Йордания. Инициативата е на кмета на йорданския град инж. Имад Момани. Общинските съвети на Плевен и Зарка дадоха съгласие за водене на преговори за подписване на договор за сътрудничество. В знак на сериозните намерения на бъдещите ни партньори улица в град Зарка е именувана „Плевен”.


Работната среща е една от първите крачки за партньорство между двата града и разширяване на отношенията между Йордания и България на местно ниво особено в контекста на предстоящото посещение на Краля на Йордания Абдула ІІ у нас тази година.
Любопитен факт е, че именно в град Зарка се намира най-голямата от 13 общо квалифицирани индустриални зони в Йордания и в Близкия изток.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: