Не вдигай ръка – подай ръка!

24.02.2020 14:07

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На 24.02.2020г. ЦОП – Червен бряг проведе инициатива ‘’Не вдигай ръка – подай ръка‘’. Инциативата е част от Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ ‘’Аз съм тук и мога да ти бъда приятел‘’ на СОНИК СТАРТ. Това информират от Центъра.


Екипът на Центъра организира събитието в 5в клас при ОУ ‘’ Христо Смирненски‘’ – Червен бряг като знак на протест срещу тормоза в училище. Специалистите запознаха учениците с това, какво представлява тормоза, видовете тормоз и кой и как участва в тормоза. През казуси и игри свързани с тормоза екипът на ЦОП целеше да запознае учениците с важността на проблема и рисковете за емоционалното и психическо здраве.
На предварително изработена розова фланелка учениците изразиха съпричастността си към тормоза в училище като всеки имаше задача да напише нещо, с което да заяви категоричната си позиция срещу тормоза в училище и да е съпричастен към събитието.


Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: