Плевен сред областите с най-много безработни младежи

23.02.2020 8:58

Плевен е сред областите у нас с най-много безработни младежи на възраст до 29 години. Това съобщи министър Деница Сачева по време на семинар в Банкя, където представи приоритетите на Министерството на труда и социалната политика през настоящата година. Освен в Плевенска област високо ниво на незаети млади хора се отчита в Монтана, Видин, Враца, Кърджали и Габрово.

„Една от основните политики, по които Министерството на труда и социалната политика ще работи през следващата година, е да издирим и активираме по-голяма част от младежите до 29 години, които нито учат, нито работят. По данни на НСИ техният брой е близо 170 000, но в същото време изчисленията на Агенцията по заетостта показват, че броят на безработните през януари 2020г. e с 3600 души по-малко, т.е. част от тях са били записани в бюрата по труда и в последствие са намерили работа”, подчерта министър Сачева.

Агенцията по заетостта вече е предложила работа или включила в различни обучения 7800 млади безработни. “Проектът „Готови за работа“ е за 15 млн. лева и вече е идентифицирал 21 000 души, като от тях 20 000 са активирани и регистрирани в бюрата по труда.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: