Готова е програмата на Плевен за честване на Трети март

23.02.2020 13:34

 

С поредица от събития Плевен ще чества националния празник на България – Трети март.

На 28 февраури по традиция ще бъде отбелязана с панихида годишнина от гибелта на Цар Александър Втори Освободител. Мястото е Параклис – мавзолей „Св. Георги Победоносец“ от 11 часа.

В същия ден от 16 часа в Къща-музей „Цар Освободител Александър Втори“ ще бъде открита изложба „Реликви от бойното поле при Плевен 1877 г.“ по проект „Уникални реликви от Българското Възраждане и Националното освобождение“.

На 2 март ще бъдат наградени отличените млади творци, участвали в националния конкурс „Освобождението“, организиран от Община Плевен и Регионален военноисторически музей. Церемонията ще се състои в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ от 11 часа. От 16 часа същия ден в РИМ-Плевен ще бде открита излажба от гравюри „Войната от първо лице“.

Празничният 3 март ще започне с тържествен ритуал от 11 часа на площад „Възрждане“. От 12 часа в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен ще се състои и концертът „Българийо, майко свята“ с участието на Общински хор „Гена Димитрова“, Общински духов оркестър и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: