Община Плевен ще търси държавно финансиране за ремонти на спортни зали

21.02.2020 15:21

Три предложения за кандидатстване за финансиране по линия на Министерството на младежта и спорта внася за редовната февруарска сесия на Общинския съвет кметът Георг Спартански. Става въпрос за отпускане на средства за ремонти на зала „Спартак“, залите по волейбол и по борба.

Проектът, с който Общината иска да кандидатства пред ММС, за зала „Спартак“ е за ремонт на ОВК инсталации на стойност 350 447 лв. Предвижда се разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с конвектори, осигуряващи дежурно отопление на залите „Волйбол“ и „Акробатика“; климатична вентилационна инсталация за двете зали, вентилационна инсталация за санитарните възли; инсталация за БГВ; абонтанта станция смощност, осигуряваща отопление за залите „Волейбол“ и „Акробатика“.

202 433 лв. е стойността на проекта за ремонт на залата по борба. Той предвижда подмяна на подовата настилка, на ламперията и на плоския покрив на ниското тяло на тавана. 280 111 лв. ще са нужни за ремонта на залата по волейбол. Проектът предвижда цялостна подмяна на съществуващото дюшеме с нова настилка – терафлекс, демонтаж на ламперия, шакловка и боядисване на стените на залата, нов окачен таван и подмяна на врати.

Кандидатстването с трите проекта на Община Плевен се предвижда да бъде по Наредба 4 на Министерството на младежта и спорта за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Трите предложения ще бъдат обсъдени и гласувани от местните депутати на сесията на Общинския съвет на Плевен, насрочена за 27 февруари от 9 часа в конферентната зала в сградата на РБ „Христо Смирненски“.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: